Pegasushof

afgelopen dinsdag 18 juni 2024 bezochten wij de tuin van Jan en Elly Giessen in Bant.

Vanaf half konden we verzamelen op de parkeerplaats van de pegasushof. Langzaam stroomde een aantal autos binnen. Een wisselend aanbod van de alledaagse auto tot aan echte klassiekers. Mogelijk dat de oorzaak van het wisselende aanbod een grondslag had door het weer van de dag; regen. op een gegeven moment kwamen er geen auto’s meer aan en  starte Jan de avond door te vertellen over de historie van de boerdereij en het idee om een tuin te beginnen.

Jan en Elly kwamen jaren geleden op de boerderij terecht. ze kochten de boerderij met het land inclusief paarden. De vorige eigenaar bewerkte de akkers nog met paarden. Jan en Elly deden dit ook maar al snel kwamen er trekkers en kwam de paardenstal leeg te staan en de paardenbak werkeloos. In de vrije tijd besteede met name Elly veel tijd aan de tuin die daardoor ook uitgroeide tot een juweel voor het oog. Jaren later toenhet allemaal wat rustiger aan mocht gaan kwam het idee om de paardenbak bij de tuin te betrekken en daar ook een mooie tuin van te maken. Zoals Jan zelf vertelde begint alles met een schets . Al snel lijkt het een haalbaar plan. Er wordt een architect aangehaakt om de ontwerpen verder uit te werken. Paaltes en touwtjes geven in die periode aan waar een en ander zal komen. Na een min of meer definitief ontwerp gaat er echt gewerkt worden en het zal u niet verbazen het is indrukwekend. Vooral de combinatie van de verschillende stijlen die techt harmonieus bij elkaar passen.

Na de korte uitleg mogen we de tuin in. we kunnen dit op eigen houtje doen en voor vragen is Jan in de buurt. De tuin bestaat uit twee vijvers die de basis vormen. Nu bloeien er prachtige bloemen maar in het voorjaar groeien er tulpen in het gras. De diverse kleuren worden gemengd en uitgestooid op het gras met de hand. daar waar ze vallen worden ze gepoot. De bollen van verleden jaar die nog de kracht hebben maken het geheel heel bijzonder.

na een mooi droog bezoek in de tuin van Jan en Elly sloten we de avond af met een kopje koffie en een gebakje.