We hebben op zaterdag 29 juni 2024 een bezoek gebracht aan het Radio Home Museum in Oldemarkt . De deelnemers hebben zich verzameld op de grote parkeerplaats bij het van der Valk Hotel in Emmeloord , waar na een korte uitleg over de route de routebeschrijving uitgedeeld wordt en we vertrekken naar Oldemarkt. 

In het museum kunnen we een deel van de radio verzameling van Jannes Punter bewonderen. Hij verzamelt oude radio’s, bandrecorders en randapparatuur en stelt een deel van zijn verzameling tentoon in het Radio Home Museum.

Ook is er een kleine werkplaats waar reparaties uitgevoerd worden aan de tentoongestelde apparatuur.

De start van de route , deze gaat binnendoor via Marknesse , Luttelgeest , Blankenham , Kuinre en Ossenzijl naar Oldemarkt . Een mooie route met veel bochtige weggetjes langs het riviertje De Lende tussen Kuinre en Ossenzijl.

Het museum bevindt zich aan de Hoofdstraat 146 in Oldemarkt . Het is een klein museum  met een grote verzameling van voornamelijk radiotoestellen in allerlei maten en soorten , diverse daarvan zijn al voor de oorlog gebouwd. Veel herkenning voor de ouderen , maar onbekend voor jongere bezoekers.

Parkeren rondom het museum is even zoeken naar een plaats

Een mooi overzicht van de aanwezige apparaten , die een periode van bijna 100 jaar laten zien.

Niet alleen radio´s in het museum , maar ook andere toestellen . Zelfs een Tesla radio !    

Het museum werkt niet met toegangskaarten , maar vraagt een vrije gift voor het bezoeken . Jan , onze penningmeester , overhandigt de eigenaar van het museum een envelop met een bedrag namens de Flevoklassiekers voor het bezoek , met daarbij natuurlijk de felbegeerde Flevoklassieker mok. De museum eigenaar is er erg blij mee !

Na afloop van het museumbezoek is er de gelegenheid na te praten bij een nabijgelegen restaurant , waarna iedereen op eigen gelegenheid weer huiswaarts rijdt.