Paasrit 09-04-2023

De start van de paasrit is dit jaar bij recreatiepark  de Voorst bij Kraggenburg in de Noordoostpolder. De opzet van de rit is iets anders dan gebruikelijk en is verdeelt in 2 delen. Het eerste deel gaat met behulp van een traditionele route beschrijving . Het tweede deel bevat naast de routebeschrijving  een aantal opdrachten die onderweg uitgevoerd dienen te worden . Ook moeten er een aantal voorwerpen verzameld worden om aan het einde van de rit in te leveren. Elk korrekt voorwerp levert punten op voor de einduitslag.

Het eerste deel van de rit gaat via  Beltschutsloot , Wanneperveen ,Nijeveen en  Ruinerwold naar Ruinen in Drenthe.

 

Aanmelden en inschrijven bij Recreatiepark De Voorst

De opkomst is bijzonder groot bij deze eerste rit van het jaar : 53 auto’s en 105 deelnemers.

Ook rijden er een aantal leden van de Mercedesclub mee.

Een willekeurig overzicht van een aantal deelnemende klassiekers

Halverwege de rit is er een rustpauze in Ruinen met de mogelijkheid wat te eten en te drinken.

Gezellig op het terras, hoort erbij !

Tweede deel van de Paasrit

Het tweede deel van de paasrit gaat van Ruinen via de Wijk , Staphost , Zwartsluis , Hasselt , Mastenbroek en Kampen naar de eindbestemming HSVD in Dronten.

Onderweg moesten een aantal Flevoklassieker stickers gezocht worden om de uitgenipte hoeken te tellen en er moeten 10 voorwerpen verzameld worden om in te leveren  bij de jury bij aankomst in Dronten . Niet iedereen had een lippenstift of een metalen vork in zijn of haar auto liggen !

Enkele stickers die onderweg opgezocht moeten worden . Het totaal van de uitgeknipte hoekjes van elke sticker is mede bepalend voor de einduitslag.

Op de route beschrijving staan een aantal vragen die beantwoord moeten worden , de oplossingen zijn onderweg bij goed opletten te vinden.

Aan het einde van de rit heeft de jury de zware taak de uitslagen te beoordelen en een winnaar aan te wijzen. Dit keer waren er 5 teams die alles goed hadden en er was een tweede vragenronde nodig om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

Boven de uiteindelijke winnaars en links ziet u de trofee waar het allemaal om draait , de felbegeerde Paashaas wisseltrofee. De trofee blijft een jaar bij de huidige winnaars en wordt volgend jaar overgedragen aan het dan winnende team.

Einde van de rit met een drankje en napraten bij de HSVD in Dronten.