Flevoklassieker Tweewieler toertocht

Op 10 juni 2023 is er voor het eerst in het bestaan van de Flevoklassiekers een tweewieler toertocht georganiseerd. De eerste plannen waren om dit te organiseren voor de bromfietsen in de club . Maar omdat de aanmeldingen in het begin achterbleven is besloten ook de motorfietsen van de leden toe te laten. Tweewieler rijders melden zich meestal een paar dagen voor een rit aan om eerst de weersvoorspellingen af te wachten . Bij mooi weer  nemen ze dan deel aan de toertocht. Met een temperatuur van  30 graden was het  prima weer en er waren ruim voldoende deelnemers.

De start van de toertocht was om 11:00 uur vanaf de parkeerplaats van het Beachclub Nu restaurant bij Elburg . Totaal waren er meer dan 25 tweewielers die aan de tocht hebben deelgenomen.

Enkele bijzondere tweewielers die je niet elke dag tegenkomt

Voorafgaand aan de toertocht geeft Jan Scherpenisse een uitgebreide uitleg over de rit van vandaag . Omdat niet iedereen ervaring heeft met het rijden in groepen wordt hier een uitgebreide uitleg over gegeven. De brommers en motorfietsen mogen niet overal op dezelfde weg rijden . Waar dat niet mogelijk is wordt de groep opgesplitst in brommers en motoren met ieder een eigen voorrijder. Bromfietsen op het fietspad en motoren op de rijweg.

Het eerste deel van de rit gaat van Elburg via Hoge Enk , ’t Harde , Wapenveld en Hattem naar de tussenstop/lunch stop in Wezep .

Overzicht van een aantal deelnemers aan de toertocht

Tussenstop bij “Het Middelpunt” in Wezep

Deel 2 van de toertocht van Wezep naar Dronten

Na de lunch gaat de toertocht verder van Wezep via Zalk en Noordeinde over de Reevesluis naar de eindbestemming  Oudebosweg 4 bij Dronten. De Reevesluis over het Drontermeer is  in de rit opgenomen voor de deelnemende brommers  , maar is te smal voor de grote motoren .De motoren  rijden daarom onder  begeleiding via een andere route  naar de eindbestemming .

Eindpunt toertocht aan de Oudebosweg 4 in Dronten

De toertocht wordt afgesloten aan de Oudebosweg bij Dronten , waar ook niet deelnemers de gelegenheid hebben de brommers en motoren te bewonderen. Met een hapje en een drankje erbij is het een mooie afsluiting van een prachtige toerrit met veel enthousiaste deelnemers , hopelijk komt er een vervolg.