Beeldentuin Anneke Mensink in Welsum

Op 20 juni hebben we de beeldentuin van Anneke Mensink in Welsum bezocht. De weersvoorspellingen waren niet best , maar er waren toch voldoende liefhebbers om de kunst te gaan bekijken.

In het begin van de coronatijd is het idee van het Vrije-vogel-pad ontstaan. 15 vogelfiguren op meerpalen stonden langs de IJsseldijk.
De vogel-figuren verwijzen naar de coronatijd en het verlangen om weer vrij te zijn. Ze zijn o.a. gemaakt van kunsthars en vogelveren die veelal zijn gevonden in de uiterwaarden en langs de IJssel.  

De beelden zijn toen  op meerpalen geplaatst langs de IJssel dijk , maar moesten later verwijdert worden omdat het terrein een natura 2000 gebied betrof en er teveel bezoekers op af kwamen. De beelden zijn daarna verplaatst naar de grote tuin achter het woonhuis en bij het atelier  en daar te bezichtigen.

Maar er waren veel meer kreaties te bewonderen !

Prima ontvangst met koffie en gebak . In een overdekte ruimte want bij het begin van het bezoek regende het nog.

Voorafgaand aan de rondleiding hebben we een uitleg gekregen over wat er zoal te bezichtigen is en over het maken van de kunst objecten en de gebruikte materialen.

Grote tuin met veel ruimte voor de kunst objecten

Een overzicht van het atelier waar de kunstwerken worden gemaakt met de gebruikte gereedschappen en uitleg over de gebruikte materialen

Er is veel te zien in het atelier

Iets heel anders , Projekt voor de toekomst

Beeld : “wens”

Aanvullende uitleg