Rondje Ketelmeer met de Flevoklassiekers

Op 18 juli 2023 hebben we met de Flevoklassiekers een route gereden rondom het Ketelmeer , waarbij geprobeerd is zo dicht mogelijk langs het Ketelmeer te rijden. Het startpunt is de parkeerplaats bij Schokkerhaven en het eindpunt is Hotel Het Galjoen in Dronten. Mede vanwege het mooie weer is de opkomst groot , het is ook  perfect weer om dakloos met een cabrio te rijden . Langs de route zijn er voldoende  gelegenheden om een mooie foto van auto en bestuurder(s)  te maken . Deze kan natuurlijk daarna ingezonden voor een plaatsing in het smoelenboek op de Flevoklassieker website.

Na een toelichting op de route en aanwijzingen voor de bijzonderheden die we onderweg gaan tegenkomen gaan we van start . De verkeers situatie bij Roggebot is kompleet verandert en krijgt extra aandacht bij de uitleg .

De route loopt langs de dijk in de NOP naar Ramspol , daarna onder de Kamper Eilandbrug door en via een uitstapje over Kampereiland door  Kampen .  Vervolgens door het Roggebotsebos en langs  Ketelhaven opnieuw naar de dijk van het Ketelmeer. We volgen dan de dijk richting Ketelbrug ,waarna de route naar het eindpunt in Dronten gaat. De deur van de uitkijktoren bij de Ramspolbrug was helaas onverwacht afgesloten .

Aankomst en parkeren langs De Rede in Dronten

Aan het einde van de geslaagde rit worden  alle bijzonderheden van de route  nog even doorgenomen met een drankje erbij. Een  belangrijk onderdeel van de activiteit. Het was een erg gezellige afsluiting van de mooie avondrit.