Op zondag 3 september 2023 hebben we de traditionele najaarsrit verreden . Op deze prachtige zonnige dag was de opkomst met meer dan 40 auto’s weer bijzonder  groot.  De rit van vandaag is opgedeelt in 2 delen .   Lunch locatie tussen deel 1 en 2 is de “Eettapperij Bijsterbosch” langs de IJsseldijk in Welsum. Tijdens de rit dienen de antwoorden van een aantal vragen gezocht te worden en de locaties van waaruit 5 bijgevoegde foto’s genomen zijn. Aan het einde van de rit worden de vragen beoordeeld door een vakkundige jury en worden de winnaars bekendgemaakt. Daarbij hoort natuurlijk ook het overhandigen van de gewonnen prijzen .

Verzamelen bij “Beachclub Nu” bij Elburg vanaf  10:30 , gestart werd er vanaf 11:00 met telkens 1 minuut tussen de volgende auto.

Na een uitleg over de te verrijden routes gaan we van start , met daarbij telkens een tussenpoos van 1 minuut tussen de start van de auto’s. Dat is een mooie gelegenheid om van een aantal  deelnemers van dichtij een foto te maken.

Onderweg tijdens  het eerste deel van de route  via Elburg , Noordeinde , Wapenveld en Hattum naar Welsum. De route gaat zoveel mogelijk over binnenwegen , de grote wegen worden zo weinig mogelijk gebruikt . Er zijn onderweg  voldoende gelegenheden voor een tussenstop . 

Lunch stop bij de bekende gelegenheid “Bijsterbosch” in Welsum langs de IJssel. Het restaurant ligt bovenaan de dijk , met daarachter onderaan de dijk de parkeerplaats .

Deel 2 vanaf Welsum richting Nijbroek , Emst , Epe , ’t Harde  , Hoge Enk en Elburg met als eindbestemming bistro “At Sea” bij Dronten.

De rit eindigt bij restaurant “At Sea” aan het Veluwemeer bij Dronten . Het is een prima gelegenheid om even na te praten over de rit en ervaringen te delen met andere club leden. Bij een drankje aangeboden door de club worden de ingevulde vragenlijsten beoordeeld en vind de prijsuitreiking plaats.

Jury beoordeling

Prijsuitreiking

Afsluiting van de najaarsrit

Onze fotograaf Theo  heeft de hoogste functie binnen de club.