Volvo Museum Loosdrecht

Op 5 november 2023 hebben we een bezoek gebracht aan het Volvo museum van Ernst Haselhoff  in Loosdrecht. Een bijzonder museum boordevol met auto´s , onderdelen en voorwerpen die allemaal een relatie hebben met het merk Volvo . Ernst is op de lagere school al besmet geraakt met het Volvo virus , zijn ouders reden toen in een Volvo “katterug”. Al heel jong is hij begonnen met sleutelen aan Volvo’s en het kopen van onderdelen en auto’s , waardoor de hoeveelheid onderdelen nu enorm groot  is. Rondom het museum staan diverse  Volvo’s geparkeerd , sommige kompleet , sommige voor onderdelen. In het museum staan een aantal bijzondere en zeldzame auto’s tentoongesteld. Bij het museum is een werkplaats , waar de Volvo’s van klanten gerepareerd kunnen worden. Ook is er de mogelijkheid voor klanten om zelf aan hun Volvo te sleutelen onder toezicht van Ernst. Het gaat daarbij wel om Zweedse achterwielaandrijvers, niet de type’s die in een buitenlandse fabriek zijn gemaakt.

Verzamelen van de 30 deelnemers in Zeewolde , waar het zoals al vaker regende . Van Zeewolde zijn we via een mooie route binnendoor langs  Nijkerk , Bunschoten , Baarn en Hilversum naar het museum in Loosdrecht gereden.

Via een wat moeilijk te vinden ingang komen we het museum binnen , waar we verwelkomd worden door de eigenaar Ernst Kasteleijn . We krijgen een zeer uitgebreide uitleg over alle bijzondere auto’s en voorwerpen die in het museum te bezichtigen zijn . Bij de auto’s verteld Ernst het  verhaal waar ze weg komen en hoe hij eraan gekomen is. Boeiende verhalen  .

Volvo 1900 , slechts 67 van geproduceert !

Eenmalige ombouw naar cabrio voor een corso

Hangend een carroserie te slecht voor restauratie .

Opengewerkte Volvo 1900 , waarvan de chassis constructie te licht bleek .

Stapeltje overgebleven sportsturen en andere onderdelen

Volvo audio in alle maten en soorten

Kunststof Volvo fiets , alleen de assen zijn van metaal

Volvo schoteltjes , nog in de originele doos.

Volvo miniaturen rondom

Er is van alles  in het museum te bewonderen , Volvo emblemen , onderdelen en vele Volvo miniaturen in allerlei formaten  tot op het toilet toe !

Ook buiten staan overal Volvo’s , voor onderdelen , verkoop of reparatie . Bij zijn Zweedse huis heeft Ernst  ook nog een aantal Volvo’s. De één voor de onderdelen, de ander om in te rijden. Het moet ook wel, het pand in Loosdrecht is lang niet groot genoeg om alles in te bewaren. Het is een  mooi bezoek aan een bijzonder museum.