Foto en Filmpjes avond

Bij HSVD in Dronten hebben we op 19 december 2023 een foto en filmpjes avond gehouden . Alle leden konden deze aanleveren , zelf gemaakt , gezien in de vakantie , of gevonden op internet .Vele  leuke foto’s en filmpjes zijn aangeleverd en daaruit is een keus gemaakt om te vertonen op deze avond.

Ook heeft Jan Otten een aantal zelfgebouwde Lego auto’s meegebracht , radiografisch bestuurbaar en met volledig werkende techniek . Erg mooi om te bekijken.

Na de opening van de avond door de voorzitter gaat de avond van start , te beginnen met een aantal nieuwtjes en mededelingen.

Verlaten Ford garage met nieuwe auto’s

In Duitsland staan al 36 jaar nieuwe Fords onaangeroerd  in een verlaten garage van een Ex Ford dealer 

Hans Bramer over de Tachyon Rallye

Hans Bramer verteld over zijn deelname aan de Tachyon Rallye door de Ardennen en de Vogezen. Het is een rallye met het bolletje/pijltje route systeem en gaat  over allerlei bospaden , vaak met slecht wegdek. Lang niet alle deelnemers halen dan ook de finish zonder de nodige problemen onderweg.

De Peugeot houdt zich prima tijdens de rally.

Beaulieu door Jan Stienstra

Jan heeft het British Motor Museum in Beaulieu in de Uk bezocht . Het museum bevind zich op een landgoed dat al eeuwen lang in het bezit is van de familie Montagu . Hier zijn auto’s van Britse makelij te bewonderen . Maar ook een stoomwagen uit 1875 en diverse motorfietsen.

Opel Kadett van Sander van Til

Sander vertelt over de aanschaf en het opknappen van zijn Opel Kadett . Toen de auto klaar was volgde de perfecte auto test , een rondje Nürburgring .

Le Citron Presse door Gerrit Bruntink

Le Citron Pressé is een 3 daagse rally in Frankrijk waar uitsluitend Citroëns mee mogen rijden die niet meer geproduceerd worden.

Bij de zoektocht naar een geschikte auto voor de Rallye is uiteindelijk de keuze op een Citroën BX Gti gevallen . Comfortabel, snel en betaalbaar.

Na diverse aanpassingen en reparaties staat de BX startklaar voor de rally

Bezoek Albanie door Réne Knook

René heeft een bezoek gebracht aan Albanië en kwam daar enkele bijzondere voertuigen tegen

Bezoek Zweden door Ton Weerheijm

Bij een bezoek aan Zweden belande de familie Weerheijm in een meeting met Amerikaanse auto’s . Verbouwde auto’s , maar ook originele exemplaren , zelfs met caravan erachter.

Alvis in UK door Jack van Asselt

Jack zag in de Uk  een Alvis parade , zeldzame auto’s waarvan je er niet vaak  zoveel bij elkaar ziet.

Bezoek Goodwood door Jack van Asselt

Jack heeft het befaamde Goodwood circuit in de Uk bezocht , met daar veel auto’s bezig waarvoor ze gemaakt zijn : racen. En ondekte dat de Scalextric racebaan een goede kopie is van het Goodwood circuit. Er wordt op het circuit geraced met zowel oudere als nieuwe auto’s.

Wrak van de weg

Een leuk onderdeel van het tv programma Kieskeurig was in de 80 er jaren het onderdeel “Wrak van de Weg”. Daarbij werd een auto die door de politie van de weg was gehaald beoordeeld en aan het einde totaal vernietigd. In het getoonde filmpje vertelde de eigenaar , dat hem bij de aankoop gemeld was dat bij snelheden boven de 100 km/u de achteras er onder uit zou kunnen vallen. Zijn oplossing : onder de 100 km/u blijven.