Autobedrijf van den Bosch Dronten

Op zaterdag 3 februari hebben we Autobedrijf van den Bosch in Dronten bezocht. Ricardo van den Bosch is  in een  schuur aan de Elandweg begonnen met de reparatie van auto´s.  Het bedrijf  is steeds een stapje verder gegroeid  tot het autobedrijf van nu aan de Houtwijk 14a in Dronten. Met een mooie ruime werkplaats met 6 hefbruggen en voldoende werkplekken. Voor deze gelegenheid zijn er een aantal bijzonder voertuigen van stal gehaald om te bekijken. Zoals een Porsche 911 , een Bentley en een aantal  militaire voertuigen.  Deze waren tijdens het bedrijfsbezoek allemaal te bezichtigen in de werkplaats. Ook was het mogelijk voor de Flevoklassieker leden om de eigen meegebrachte auto op de brug te zetten.

Ricardo van den Bosch geeft een presentatie over de geschiedenis van het bedrijf. Hij legt uit waarmee hij zich ten opzichte van andere bedrijven positief wil onderscheiden. Alles betreffende reparaties in de werkplaats wordt digitaal vastgelegd. Bij een prijsopgave ontvangt de klant ook een foto van het onderdeel wat stuk is en vervangen moet worden.

In de werkplaats zijn een aantal militaire voertuigen opgesteld , waaronder een in Nederland vrij zeldzame Daimler Ferret  met Rolls-Royce motor en geproduceert in de UK.

Voor  oud dienstplichtigen heel herkenbaar: Zo werd je vroeger ´s morgens om 6:00 naar het zwembad gebracht ,ook in de winter zonder enige verwarming.

Daf YA 328 , de bekende Dikke Daf , deze is nu voorzien van een 6 cilinder diesel motor met ruim voldoende vermogen.

Daf YA328 Unifil met de originele Hercules 6 cilinder benzine motor , hoog benzine gebruik ,niet erg veel vermogen.

Altijd leuk , een Piaggio Ape , met scooter afkomst en pickup uiterlijk.

Op de brug de Porsche 911 van Ricardo , al jaren in de familie en door hem zelf in de loop der jaren helemaal opgeknapt.

Een aantal Flevoklasiekers is met de eigen oldtimer gekomen. Enkele daarvan hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt hun auto  in de werkplaats op de brug van onderen  te bekijken.

Altijd interessant een auto op de brug van onderen te bekijken, er is veel belangstelling.

Het autobedrijf van den Bosch kan vele reparaties uitvoeren, aan oldtimers, maar ook aan moderne auto’s , zoals bv een Tesla. Deze kunnen gerepareerd worden, maar ook de Tesla electronica uitlezen is voor het bedrijf  geen enkel probleem. Aan het eind van de middag ontvangen Ricardo en zijn team enkele kado’s als dank voor het bedrijfsbezoek. De voorzitter overhandigt een Flevoklassieker bord om in het kantoor aan de muur te hangen.

Het bezoek was zeer de moeite waard, er was grote belangstelling en de ontvangst was bijzonder  goed verzorgd met een hapje en een drankje voor de bezoekers.