Op zaterdag 2 maart 2024 hebben we het Visscher Classique museum in Buren bezocht . Henk Visscher is eigenaar geweest van een groot aantal dealer bedrijven van verschillende merken en is al vanaf zijn 40e bezig met het verzamelen van auto’s van voornamelijk Franse afkomst . Maar  ook oldtimer Opels zijn in het museum te bewonderen, evenals een aantal brommers en motorfietsen. Zijn vader had een garagebedrijf , hij is dus opgegroeid tussen de auto´s  en met de komst van het Simca dealerschap in de 60er jaren is ook het verzamelen van de oldtimers begonnen.

Verzamelen op de bekende plaats in Zeewolde waarna of rechtstreeks of via een mooie route naar Buren gereden kon worden . Ook in de route : Overvaren met een pont .

Ontvangst in het museum Visscher Classique in Buren met koffie en koek .

Henk Visscher vertelt over de geschiedenis en het ontstaan van het museum. Als dealer van vele automerken heeft hij jaren auto’s verzameld en uiteindelijk bij elkaar ondergebracht in het huidige pand in Buren. Zijn doel is het museum zelfstandig en vooral rendabel te maken zodat het in de toekomst kan blijven bestaan.

Het museum bevat vele merken auto’s , vooral de Franse merken zoals Citroën , Peugeot, Matra , Panhard , Talbot  en Simca. Maar ook Opels zijn er te zien. Daarbij heeft het museum miniatuur modellen , en ook een collectie brommers van bekende merken.

Ook uit de racerij staan er enkele auto’s in het museum

Tussen alle meer of minder gangbare auto’s staat er ook een Citroën M35 prototype verstopt. Het is een op de Ami gebaseerde auto , maar dan voorzien van een wankelmotor. Er zijn er maar een paar honderd geproduceerd om deze beschikbaar te stellen aan een aantal geselecteerde klanten. Na de test periode zijn ze allemaal door Citroën terug geeist om vernietigd te worden  , maar enkele zijn er toch in omloop gebleven. Dit is er één van .

2 Matra´s 530 , met een V4 Ford middenmotor , bekend van de  Ford Taunus.

Een zeldzame auto waarvan er nog geen 10.000 geproduceert zijn.

Altijd leuk als je twee auto´s naast elkaar ziet staan waar je vroeger in rond gereden hebt.

Een paar auto´s die je niet elke dag tegenkomt , een Panhard CT24 uit 1965 en een Maserati Bora uit 1973

Ook de miniatuur modellen ontbreken niet in het museum

Voor wie de weg kwijt is !

Simca met vakantie uitrusting

In het museum staan ook een aantal brommers opgesteld , zoals van de bekende merken Puch , Zündapp en Kreidler. Maar ook enkele andere bijzondere brommermerken zijn er te bewonderen.

Aan het einde van het museum bezoek overhandigt de voorzitter een Flevoklassieker aandenken aan Henk Visscher . Het kado krijgt direkt een  plaats in het mooie en uitgebreide museum.