Paasrit 2024

De traditionele paasrit van de Flevoklassiekers is ook dit jaar weer verreden op 1e paasdag ,  31 Maart. De rit is begonnen met koffie en gebak in het Voorhuis in Emmeloord , waar ook de aanmelding voor deelname werd geregistreerd en de route beschrijving  aan iedereen uitgereikt werd. Alle auto´s zijn verzameld op De Deel  en vanaf 11:00 kon er gestart worden .

De route loopt van Emmeloord , Marknesse , St Jansklooster , Blokzijl en Blankenham langs Pantropica ( voormalige Orchideeënhoeve) , waar voor belangstellenden de gelegenheid was een lunch te gebruiken en verder rond te kijken.

Met een deelnemers aantal van 105 personen met 55 auto’s is het weer een grote groep die verzamelt op de parkeerplaats de Deel bij het Voorhuis. 

Na de koffie en de aanmelding volgt er op de parkeerplaats een toelichting door Rein Bouman op de te rijden route , waarbij de bijzonderheden extra aandacht krijgen .

De uitleg

Voorbereidingen

Overleg

Gestart wordt er vanaf de parkeerplaats bij de Poldertoren , met onregelmatige tussenpozen om te voorkomen dat er in groepen achter elkaar aan gereden wordt.

Onderweg te bekijken : Het gemaal langs de dijk bij Blokzijl en in de polder de bloemen velden.

Rustpunt bij Pantropica  de voormalige Orchideeënhoeve.

Tijdens de route moeten de plaatsen van 8 op een foto staande objecten worden geregistreerd , dit om in het bezit te kunnen komen van de Wisselpaashaas. Voorbeelden zijn de gele schop bij Marknesse en het kanon bij Blankenham.

Na afloop van de rit kunnen de wedstrijd formulieren ingeleverd worden . Vooraf gaand aan de prijs uitreiking wordt de juiste locatie van alle objecten uitgelegd. Na telling van de punten blijken er 2 deelnemers alles goedte hebben , waarna een aanvullende vraag over de route volgt om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Foto uitleg

Winnaar 3e prijs

Winnaar 2e prijs

Winnaar 1e prijs

De trotse winnaars van de wissel Paashaas.

Voor de andere winnaar die  ook alles goed had wordt een passende ( bijna)  1e  prijs geregeld.