BEZOEK OORLOGSMUSEUM MEDEMBLIK

Op 3 Augustus 2024 hebben de Flevoklassiekers het oorlogsmuseum in Medemblik bezocht. We verzamelen op de parkeerplaats Trintelhaven halverwege de dijk Lelystad-Enkhuizen.

De opkomst is prima , vooral vanwege het mooie weer . Perfect cabrio weer ! Er zijn ook dit keer weer enkele leden aanwezig met een auto die je niet zo vaak ziet.

Na een welkomswoord en een uitleg over de te rijden route vertrekken we naar het Oorlogsmuseum. De route gaat verder over de dijk via Enkhuizen , Andijk en Wervershoof naar Medemblik. Een mooie route die gedeeltelijk langs de IJsselmeerdijk loopt .

Het Oorlogsmuseum bestaat uit een aantal gebouwen op het industrie terrein.

Bewaking door de portier bij de ingang

De ontvangst in het restaurant van het museum met koffie/thee en een broodje kroket.

Na de lunch krijgen we een uitleg van de gids , die ons rond leidt door het hele museum en veel bijzonderheden vertelt . Vervolgens gaan we gezamenlijk in het museum de voertuigen en andere leger voorwerpen bekijken.

Het museum bevat veel militaire voertuigen , de meeste in rijdende staat . Niet allemaal eigendom van het museum , er staan ook voertuigen van partikuliere eigenaren .

Bij bijzondere gelegenheden worden de voertuigen gebruikt voor een rijdende parade of voor een bezoek aan een speciale festiviteit. Dat is ook een mooie gelegenheid voor de eigenaren om met hun voertuig te rijden zodat het in goede conditie blijft .

Het museum heeft de medewerking van vele vrijwilligers die de voertuigen onderhouden , restaureren en rijdend houden . Bovendien is er een grote voorraad onderdelen in het museum aanwezig , die nog steeds aangevuld wordt met onderdelen die waar dan ook beschikbaar komen .

Voor degenen die vroeger in het leger gezeten hebben , vooral door de dienstplicht in  die tijd , waren er vele herkenbare voertuigen en voorwerpen aanwezig in het museum . Altijd leuk om te zien.

Ambulances , uit de USA

Alles wordt tot in detail bekeken door de aanwezige Flevoklassieker leden. Goed opletten is daarbij belangrijk zoals we zien !

Een geslaagd evenement met een mooie rit naar een prachtig museum !