Op zaterdag 5 maart hebben we vanaf  Ens een tourrit gemaakt naar het Datsun museum van Jan Manenschijn in Daarle. Via een prachtige route langs o.a. Hasselt , Nieuwleusen , Vilsteren en over de Lemelerberg richting Daarle . Daar kwamen we rond 14:00 uur aan  , waarna we op de Twentse manier ontvangen werden met koffie en krentenwegge.

Na een uitleg over de geschiedenis van het autobedrijf en het ontstaan van het Datsun museum is de groep in tweeën gedeeld en rondgeleid door Jan Manenschijn en zijn medewerker. De naam Datsun is in het verleden gebruikt door Nissan vooral voor de export van auto’s van Japan  naar vele landen .

In de 80er jaren is de naam Datsun langzaam vervangen door Nissan. 

Het museum is een voormalig schoolgebouw , wat vol staat met meer dan 70 bijzondere Datsuns en Nissans. Veel zeldzame auto’s en modellen die je niet tegenkomt op de Nederlandse wegen.

Na het bezoek aan het museum was er nog gelegenheid om aan de overkant van de weg wat te drinken. Het is een erg geslaagd bezoek geworden.

Rit naar Daarle

Bijna alle Datsuns van de club waren aanwezig

Zeldzame Datsun 120A Coupe

Jan Manenschijn

Ook auto’s in klein formaat !

Voorraad Datsun uitlaten voor oudere modellen