Stedenbezoek Elburg

Op 17 mei hebben we de stad Elburg bezocht . Startpunt was de grote parkeerplaats bij de haven. Onder leiding van gids Theo du Crocq hebben we een rondleiding door Elburg gehad . De trip voerde ons langs vele bezienswaardigheden en met de verhalen en uitgebreide uitleg van de gids erbij is het een hele leuke rondleiding geworden. 

Het stedenbezoek Elburg werd afgesloten  met een drankje bij de plaatselijke horeca

 

 

De huizen waren ingericht zoals vroeger . De  leefruimte toen was erg klein en iedereen van het gezin sliep bij elkaar op de zolder.

Historische touwslagerij Deetman

Sommige auto’s moet je overdwars parkeren

De Haven

Men probeert met restauratie en gedeeltelijke nieuw bouw de historie van de Elburger Botters te bewaren. Enkele voorbeelden hiervan liggen in de haven van Elburg . Ook de haven wordt zoveel mogelijk in de oude stijl gehouden.