Bezoek Openbaar Vervoer Museum Ouwsterhaule

Op 30 Juli hebben we het openbaar Vervoer Museum in Ouwsterhaule bezocht. Vanaf het verzamelpunt bij het van der Valk hotel in Emmeloord was er een mooie route uitgezet naar het museum. De route ging o.a. via Marknesse , Baarlo , Ossenzijl , Munnikeburen en Deelstrahuizen naar de eindbestemming in  Ouwsterhaule , welke plaats tussen het Tjeukemeer en  Joure ligt .

Na een uitleg over de te rijden route bij het startpunt in Emmeloord vertrekt iedereen richting museum

Aankomst bij het museum

Het Museum

Het museum is opgericht in april 2003 door een aantal bevlogen mensen die het openbaar vervoer een warm hart toedroegen. Zij verzamelden veel materiaal waarmee een klein museum aan de Jetze Veldstraweg in Ouwsterhaule werd ingericht. Op 11 december 2003 werd de stichting Nationaal Openbaar Vervoer (NOV) Museum opgericht.

Ontvangst met koffie 

en originele Friese oranjekoek.