29 Juli 2023. In het clubblad en op de website staat dat we om 13.00 verzamelen voor een rit naar het Kremlin.  Klein Kremlin in Winkel Noord Holland. Het andere Kremlin is wat ver rijden op een zaterdag middag. Rond de klok van 13.00u vertrekken we met twaalf auto’s richting noord Holland.

 

 

 

een van de bouwwerken van Ger die op het terrein staan van Ger. ’s Nachts in bed bedenkt en ontwerpt hij deze. Wat moe je anders doen in bed, aldus Ger

iets anders van Ger. Een spin van metaal. wat zal dit een mooie schaduw maken bij een zonovergoten dag.

hoe mooi zijn de fotos voor deze bijzondere bouwwerken

de weg gaat over de dijk Noord Holland in bij Enkhuizen. al snel gaan we de doorgaande weg af en rijden prachtig binnendoor. Oud Hollandse gezichten. stolpboerderijen bomen en veel grasland. op deze wijze vervolgd de weg zich driekwartier. Op de routebeschrijving staat dat we linksaf moeten. dat zal toch niet, deze weg loopt dood. Maar inderdaad aan het einde van de weg is een prachtige oprit in Anton Pieck stijl. We mogen het grasveld op rijden. we parkeren de autos tussen de kunstwerken van Ger. Je verwacht niet wat er staat. Het elvert prachtige foto’s op. We worden vriendelijk ontvangen met koffie en een koek in een gallerij achtig bouwwerk van Ger. Op de oude kerkbanken luisteren we naar de levernsloop van Ger waar hij over vertelt. Het werk wat buiten te zien is is in veertig jaar gerealiseerd. de gebruikte materialen zijn van alle aard en worden overal vandaan verzameld al dan niet gratis. Ger vertelt er graag over en ook over de wijze waarop de materialen worden verzameld en waar deze aan moeten voldoen.  Het mooiste vindt Ger de materialen die al een verhaal kennen en afwijkend zijn van kleur of vorm.

INspiratei heeft hij in de jaren opgedaan door te kijken naar andere en  boeken te lezen over de stijlen en de mythologie er achter.

Het was een zeer inspirerende middag.