De ontwikkeling van de Armstrong Siddeley Hurricane Drop Head Coupe

De ontwikkeling van de Armstrong Siddeley Hurricane Drop Head Coupe is een interessant stuk autogeschiedenis. De Armstrong Siddeley Motor Company, opgericht in het begin van de 20e eeuw, was een gerenommeerde Britse fabrikant van luxe auto’s die bekend stond om zijn vakmanschap en technische innovaties. De Hurricane Coupe, gelanceerd in 1946, was een van hun opvallende modellen.

Ontstaan van de Hurricane Drop Head Coupe

Na de Tweede Wereldoorlog: Na de oorlog begon Armstrong Siddeley met het ontwerpen van nieuwe modellen om te voldoen aan de vraag naar luxueuze auto’s in de naoorlogse periode.

Stijl en design: De Hurricane Coupe was ontworpen als een elegante grand tourer met een opvallende carrosserie en luxueuze afwerking. Het ontwerp was typerend voor zijn tijd, met vloeiende lijnen, een gestroomlijnde carrosserie en kenmerkende details.

Technische Specificaties

Krachtbron: De Hurricane werd aangedreven door een 2 liter zescilindermotor met een vermogen van 16 PK wat zorgde voor soepele en comfortabele prestaties tijdens lange ritten.

Chassis en ophanging: Het voertuig was voorzien van een solide chassis en geavanceerde ophangingstechnologie, waardoor het een uitstekende wegligging bood.
Interieur: Binnenin bood de Hurricane Coupe een weelderig interieur, met hoogwaardige materialen en luxe voorzieningen. Het was ontworpen voor comfort en stijl, met ruimte voor vier personen.

Productie en Erfenis

Productieaantallen: De productie van de Armstrong Siddeley Hurricane Coupe was beperkt, wat bijdroeg aan zijn exclusiviteit en verzamelbaarheid.
Invloed en erfenis: Hoewel de productie van Armstrong Siddeley-auto’s later stopte, blijven modellen zoals de Hurricane Coupe gewaardeerde klassiekers onder autoliefhebbers vanwege hun elegantie, vakmanschap en zeldzaamheid.

Samenvatting

De Armstrong Siddeley Hurricane Drop Head Coupe vertegenwoordigt een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de Britse autoproductie. Met zijn unieke ontwerp, luxe kenmerken en geavanceerde technologieën blijft dit model een geliefd en bewonderd voorbeeld van het vakmanschap van Armstrong Siddeley en de autostijl van zijn tijdperk.

De huidige eigenaar van de Armstrong Siddeley

“Hurricane Drop Head Coupe”

De in dit artikel afgebeelde auto is op 2 januari 1947 in de Engeland  op de weg gekomen.
Op 13 juni 1996 werd de auto in Nederland ingeschreven en tenaamgesteld van de huidige eigenaar.